TREBALLANT EN EQUIP

Els joves de Creando Futuro es van juntar per a realitzar una dinàmica de grup per a fomentar el treball cooperatiu, o més conegut com, treball en equip. A través de la companyia, el respecte i la confiança.
La dinàmica ha consistit a realitzar amb paper reciclat i cola un edifici de dues plantes que tingueren uns pilars tan resistents que aguantaren un objecte pesat.
Així, es divideix el grup de Creando en diversos subgrups de 3 participants i se’ls facilita el material. S’intenta que els grups siguen diversos i s’establisca un clima de confiança en el qual tots participen a gust i en calma.


Al llarg de l’activitat s’observen moments d’estrés per no saber com avançar en l’elaboració de l’edifici, conforme va transcorrent l’activitat, s’aprecia una divisió de funcions en els subgrups, com ara, un encarregat de tallar paper, un de fer els pilars i un altre de formar l’estructura. I, sense adonar-se, es va crear un líder que anava dirigint les tasques per a realitzar l’edifici.


S’observa molt enginy i formes molt interessants de guanyar força en l’estructura. I amb molt poc temps per a realitzar l’activitat, van formar els edificis, cada subgrup a la seua manera però amb un mateix objectiu: treballar conjuntament, reforçant-se els uns als altres.

En el moment de posar l’objecte pesat, tots van aconseguir passar la prova i es va poder apreciar l’orgull d’haver-lo aconseguit com a grup, com un equip.
En això consisteix el treball cooperatiu, ajudar-se i donar-se suport els uns als altres per a aconseguir de manera conjunta un objectiu fixat.

Deja un comentario